Wel een doorlopend krediet geen BKR toetsing

Goed en Goedkoop geld lenen zonder BKR toetsing

Het doorlopend krediet is een uitermate flexibele manier om geld te lenen. Bij een doorlopend krediet kom je met de geldschieter een maximum bedrag (kredietlimiet) overeen wat je op kunt nemen (lenen). Hierna bepaal jijzelf hoeveel geld je opneemt, wanneer je het opneemt en wanneer je het terugbetaald.

Het doorlopend krediet leent zich met name voor situaties waarbij je niet precies weet hoeveel geld je lenen wilt en/of voor hoelang. Ook voor onverwachte uitgaven is een doorlopend krediet redelijk ideaal om achter de hand te hebben.

Doorlopend krediet en het BKR?

Zoals bij praktisch alle vormen van lenen komt ook bij het doorlopend krediet de BKR weer om de hoek kijken. Doorlopend krediet verschaffers die aangesloten zijn bij het Bureau Krediet Registratie zullen altijd een BKR toetsing doen als je bij hun een doorlopend krediet aanvraagt. Doorlopend krediet zonder bkr toetsing is bij hun niet mogelijk omdat ze eenvoudig weg verplicht zijn om een dergelijke toetsing te doen.

Wil je een doorlopend krediet aanvragen en heb je een negatieve BKR registratie is het toch zinvol om in eerste instantie te proberen dit doorlopend krediet te krijgen met BKR. Een doorlopend krediet met bkr toetsing zal altijd het goedkoopste zijn. Over een doorlopend krediet zonder BKR toetsing wordt meer rente berekend.

Een negatieve BKR registratie

Ongeveer 6% van degene die bij het BKR geregistreerd zijn heeft een negatieve BKR registratie. Dit maakt geld lenen bij BKR toetsende instanties moeilijker maar niet onmogelijk. Een negatieve BKR registratie is geen automatisme voor het afwijzen van een leningaanvraag. De reden voor de negatieve BKR registratie wegen mee bij de beoordeling van een nieuwe leningaanvraag alsook jouw uitleg over waarom de situatie die voor de negatieve BKR toetsing heeft gezorgd nu niet meer van toepassing is. Zorg dat je goed voorbereid bent en weet wat men bij een BKR toetsing aan gegevens te zien krijgt door ook zelf de BKR gegevens op te vragen. Door het geven van een goede verklaring van de negatieve BKR registratie is het mogelijk dat een je een doorlopend krediet krijgt ondanks een negatieve BKR toetsing.

Doorlopend krediet zonder bkr toetsing?

Is een doorlopend krediet met BKR toetsing echt niet mogelijk dan is het enige alternatief opzoek te gaan naar een doorlopend krediet zonder bkr toetsing. Het zijn met gespecialiseerde kredietverschaffers die bereid zijn zonder BKR toetsing een doorlopend krediet te geven. Vooral via het internet kun je deze bedrijven vinden door te zoeken met termen als, doorlopend krediet geen bkr toetsing, negatieve bkr, geld lenen ondanks bkr etc.

Zoals al eerder gezegd is iedere vorm van geld lenen zonder BKR toetsing duurder dan geld lenen met BKR toetsing. Omdat juist de mensen die vanwege een negatieve BKR registratie gebaad zijn bij goedkoop lenen de volgende tips;

Geld lenen kost geld