Geld lenen met een negatieve BKR registratie

Goed en Goedkoop geld lenen zonder BKR toetsing

Iedereen die ook maar een paar honderd euro wil lenen krijgt te maken met het Bureau Krediet Registratie (kortweg het BKR) te Tiel. Ongeveer één op de veertig Nederlanders heeft een negatieve BKR registratie en heeft daardoor problemen al ze geld willen lenen. Geld lenen met een negatieve BKR registratie is moeilijke en duurder dan ‘normaal’ geld lenen.

Wat is het BKR dan wel niet?

Voordat we ingaan op geld lenen met een negatieve BKR registratie is het zinvol uit te leggen wat het BKR nu precies is en doet. Het principe is vrij simpel; BKR is een stichting die ervoor zorgt dat particulieren die geld lenen of krediet verstrekt krijgen genoteerd worden. Is er tijdens een lening sprake van wanbetaling dan wordt dit eveneens geregistreerd. Het BKR heeft dus een gigantisch dossier van iedereen die leent, en een veel kleinere lijst van wanbetalers. Iedereen die in Nederland een krediet verstrekt heeft gekregen of een lening heeft afgesloten staat tot vijf jaar na aflossing van het volledige bedrag geregistreerd. Op dit moment zijn in totaal ongeveer elf miljoen Nederlanders geregistreerd door het BKR in Tiel. Wanbetalers worden door het BKR aangeduid als negatief en krijgen een negatieve registratie. Het afsluiten van bijvoorbeeld een mobiel telefoonabonnement wordt dan moeilijker en een lening afsluiten is meestal uitgesloten. Echter zijn er wel wat aanbieders die krediet verstrekken aan mensen met een negatieve BKR registratie.

Hoe werkt het negatieve BKR oordeel?

Het BKR houdt per persoon en lening precies bij of er op tijd wordt afgelost en of het openstaande bedrag dus netjes binnen de gestelde termijn(en) wordt afbetaald. Is dit niet het geval loop je een officiële betalingsachterstand op en krijg je een zogenaamde A codering van het BKR. Deze codering houdt evenveel in als een negatieve BKR registratie. Deze codering krijg je vanaf het moment dat je ongeveer drie maanden betalingsachterstand hebt. Maar voordat je de codering krijgt toegekend door het BKR wordt je gewaarschuwd per post en vaak ook nog per telefoon. Als je eenmaal een negatieve codering van het BKR hebt gekregen sta je voor vijf jaar geregistreerd als wanbetaler.

Een kredietverstrekker of leeninstelling vinden zonder BKR toetsing

Natuurlijk kan het voorkomen dat je door omstandigheden een aantal jaar een negatieve BKR registratie hebt gekregen. Het kan dan best voorkomen dat je toch geld nodig hebt om bijvoorbeeld een nieuwe auto te kopen of een nieuwe keuken te laten plaatsen. In dergelijke gevallen zal het heel lastig zijn om krediet te krijgen. Toch zijn er enkele instellingen die krediet verstrekken zonder te kijken naar iemands BKR registratie, je kunt hier dus geld lenen met een negatieve BKR registratie. Natuurlijk zul je dan wel rekening moeten houden met een hoger rentepercentage en strikte voorwaarden, maar je kunt in ieder geval geld lenen. Ook zal het maximale bedrag wat je kunt lenen niet zo hoog zijn, en natuurlijk moet je wel een vast inkomen hebben. De lening moet natuurlijk wel een keer afbetaald worden!

Het risico van lenen zonder BKR toetsing

Lenen zonder BKR toetsing heeft natuurlijk zo zijn voordelen, maar zoals eerder genoemd zijn er ook (meer) nadelen. Zo wordt er niet alleen naar je vaste inkomen gekeken; want hoe lang werk je al vast? Wat is je baanzekerheid? Wat zijn je vaste lasten? Deze en andere vragen zijn van zeer groot belang als je een krediet wilt afsluiten zonder BKR toetsing.

Het risico bestaat natuurlijk dat je anders niet in je financiële verplichtingen kunt voorzien en dus failliet kunt gaan met alle gevolgen van dien. Zo kun je werkelijk alles kwijt raken door je schulden niet af te lossen waardoor je letterlijk op straat komt te staan.

De tip die wij je willen meegeven: Leen verstandig en leen alleen als er echt geen andere oplossing is. Als je nog een auto hebt die het nog steeds doet kun je best wel een jaar langer op deze manier blijven rijden. En let natuurlijk ook altijd op; Geld lenen kost geld.

Geld lenen kost geld