Geld lenen zonder BKR registratie

Goed en Goedkoop geld lenen zonder BKR toetsing

Lenen met de wens geen BKR toetsing te krijgen is vaak een moeilijke optie. Toch zijn er in Nederland een aantal leeninstellingen die personen toch krediet zullen verstrekken; ook met een negatieve BRK registratie. In dit artikel leest u precies wat het inhoudt als u geld wilt lenen zonder dat u een BKR registratie zult krijgen. Maar let natuurlijk altijd op; geld lenen kost geld.

Wat is en doet het BKR?

BKR is de afkorting van het Bureau Krediet Registratie. Dit bureau houdt van iedere persoon uit Nederland precies bij wanneer en hoeveel diegene heeft geleend. Deze gegevens worden centraal opgeslagen in het zogenaamde Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI). Maar niet alleen afgesloten leningen worden door het BKR bijgehouden; ook creditcards en debetverstrekkers op betaalrekeningen spelen hun gegevens (verplicht) door aan het BKR in Tiel. Een registratie in het CKI van het BKR kan best nare gevolgen hebben. Telefoonbedrijven bijvoorbeeld checken eerst of personen niet bij het BKR geregistreerd staan voordat zij een abonnement verstrekken. Naast dat zij personen screenen binnen het CKI spelen ook zij gegevens door als eventuele betalingsachterstanden.

Ik heb genoeg geld om te lenen, maar ben toch geregistreerd?

Dat hoeft in principe helemaal geen probleem te zijn. Ook mensen die al hun lening of krediet hebben afbetaald blijven tot vijf jaar na de afbetaling in het CKI vermeld staan. Een notering in het BKR is daarnaast ook helemaal niet uniek of erg; zo’n 11 miljoen Nederlanders staan vermeld in het dossier, grote kans dat je buurman of buurvrouw er dus ook in staat. De meest gebruikte reden voor leeninstellingen om een leenaanvraag af te wijzen is als er een grote betalingsachterstand open staat.

Een andere functie van het BKR in Tiel is om problemen te voorkomen zoals het teveel lenen van geld. Je kunt natuurlijk niet eindeloos lenen; het BKR houdt hiervoor een oogje in het zeil. Hierdoor zal het niet snel voorkomen dat je een lening nooit meer kunt terugbetalen vanwege het feit dat je teveel krediet hebt afgesloten. Deze beschermingsfunctie valt bij lenen zonder BKR registratie weg.

Een belangrijk en betrouwbaar feit is dat ongeveer 19 op de 20 mensen hun krediet netjes binnen de gestelde termijn afbetalen; vaak gaat dus alles wel goed.

Ik heb een BKR registratie in het CKI maar wil wel geld lenen

Om geld te lenen zonder dat de instelling je zal controleren bij het BKR is een lastige opgave. Natuurlijk is een kredietverstrekker ook niet gek en wil hij of zij gewoon weten of de persoon in kwestie wel een redelijk financieel verleden heeft. Een lening die niet bij het BKR getoetst is wordt mede gekenmerkt door het feit dat de rente altijd hoger is als bij een lening die wel is nagetrokken.

Om geld te gaan lenen zonder door het BKR getoetst te worden kunt u bij verschillende gespecialiseerde leeninstellingen terecht. U kunt hier vrijblijvend duidelijke offertes laten opstellen en zo onderling gaan vergelijken. Zo kunt u duidelijk zien welke verstrekker de redelijkste voorwaarden aanbiedt, en wie het meest gunstige rentetarief hanteert.

Let wel goed op dat u niet teveel geld leent want natuurlijk moet elke lening, ook een lening die niet bij het BKR getoetst wordt, gewoon afbetaald worden. Als u de lening niet binnen de gestelde termijn afbetaalt kan er bijvoorbeeld beslag gelegd worden op uw bezittingen en het kan zelfs voorkomen dat u een gevangenisstraf boven het hoofd hangt; let dus goed op wat u doet!

Voor aanbieders die leningen en krediet verstrekken zonder BKR toetsing kunt u het beste zoeken op internet met de zoekterm; Lenen zonder BKR toetsing. Veel succes!

Geld lenen kost geld