Goedkoop lenen?

Goed en Goedkoop geld lenen zonder BKR toetsing

Geld lenen moeten we allemaal wel eens, veel of weinig, voor even of langere tijd en natuurlijk zo goedkoop mogelijk. Hoe kun je goedkoop lenen, waardoor wordt een lening duurder en hoe vind je de goedkoopste lening.

Lenen met of zonder BKR toetsing

Wil je goedkoop lenen dan zul je voor lenen met BKR toetsing moeten kiezen. Lenen zonder BKR toetsing is altijd duurder omdat bank of geldschieter het extra risico van wanbetaling in de rente of overige kosten doorberekend.

Is goedkoop ook echt goedkoop

Een veel voorkomende ‘truck’ van geldschieters is te adverteren met een hele lage rente die na het lezen van de kleine lettertjes slechts voor een klein gedeelte van de looptijd blijkt te gelden. Wil je echt goedkoop lenen dan zul je moeten kijken wat de lening over de gehele leentermijn kost. Laat je in ieder geval niet verleiden door een lage aanvangsrente op die manier kan goedkoop lenen als snel omslaan in duur lenen.

Wat in de praktijk ook nogal eens gebuurt is dat je goedkoop lenen kunt als je een bijbehorende te dure verzekering koopt. Deze zogenaamde koppelverkoop is overigens verboden maar komt in de praktijk nog steeds voor. Het voordeel van goedkoop lenen valt in dit geval volledig weg tegen een te dure en wellicht ongewenste verzekering.

Waar kun je goedkoop lenen

Er zijn talloze banken en geldschieters die bereidt zijn geld te lenen en allemaal zullen ze beweren dat je bij hun goedkoop lenen kunt. Bij wie je werkelijk de goedkoopste lening af kunt sluiten is van geval tot geval verschillend. Alleen door zoveel mogelijk verschillende offertes voor je lening aan te vragen en deze eerlijk met elkaar te vergelijken kun je tot de goedkoopste lening komen.

Goedkoop geld lenen

Het is onmogelijk om te zeggen waar je het goedkoopst geld kunt lenen. In ieder geval zal lenen zonder BKR toetsing duurder zijn dan met. Snel geld lenen is niet goedkoop en je moet voorzichtig zijn met goedkoop lenen advertenties van het kaliber ‘te mooi om waar te zijn’ meestal is het dan ook niet waar. Verschillende offertes en goed vergelijken zijn de meest belangrijke instrumenten om goedkoop te lenen.

Geld lenen kost geld