Informatie over snel geld lenen

Goed en Goedkoop geld lenen zonder BKR toetsing

Is gewoon geld lenen al knap moeilijk, snel geld lenen is nog lastiger. Super snel lenen zal altijd lenen zonder BKR toetsing zijn, er is immers geen tijd om een BKR toetsing te doen.

De meeste mensen die snel geld lenen zien zichzelf hiertoe gedwongen door een onvoorziene omstandigheid. Een kapotte tv, wasmachine of CV-installatie of een onverwachte dure reparatie aan de auto zijn veel gehorde redenen waarvoor snel geld geleend moet worden. Hoewel het missen van je favoriete tv series natuurlijk vervelend is moet je toch oppassen met TE snel geld lenen. Het overhaast afsluiten van een lening kan financieel gezien verkeerd uitpakken. Hoe bij het lenen van geld altijd rekening met de volgende punten:

Kun je lening betalen?

Het afsluiten van een lening betekent extra maandelijkse financiële verplichtingen. Rente en aflossing zijn onlosmakelijk met het lenen van geld verbonden. Snel geld lenen of niet, bepaal voor jezelf of je de financiële ruimte hebt om aan je leenverplichtingen te voldoen.

Snel geld lenen wat voor lening

De meeste geldleningen zijn van het type doorlopend krediet of persoonlijke lening.

Bij een doorlopend krediet wordt er een bepaald kredietlimiet afgesproken tot dit bedrag bijvoorbeeld 10.000 Euro kun je geld lenen. Zit je nog niet aan je kredietlimiet dan is het doorlopend krediet uitstekend geschikt voor snel geld lenen zonder BKR toetsing. Is de limiet bereikt dan kun je overwegen aan te vragen of de kredietlimiet verhoogd kan worden. Afhankelijk van de persoonlijke omstandigheden kan dit soms zeer snel.

Bij een persoonlijke lening wordt de looptijd van de geldlening, de rente en bijkomende kosten vooraf overeengekomen. Het voordeel is dat je precies weet waar je aan toe bent. Een nadeel is dat je niet snel extra geld kunt lenen zonder overleg met de bank.

Offertes snel geld lenen

Ook al wil je snel geld lenen neem in ieder geval de tijd meerdere offertes op te vragen. De verschillen in kosten van geld lenen en zeker snel geld lenen kunnen behoorlijk groot zijn tussen verschillende kredietverschaffers. Zorg dat je je goed bewust bent van alle voorwaarden die genoemd worden. Staat de rente vast en zo ja voor hoelang? Kan de rente tussentijds worden verhoogd zonder dat je hier werkelijk wat aan kan doen?

Tijd is geld

Iets om rekening mee te houden is dat snel geld lenen altijd duurder zal zijn dan ‘gewoon’ geld lenen. De kredietverschaffer schat het risico van de lening hoger in of wil een hogere vergoeding voor de snelheid waarmee hij de geldlening verstrekt. Snel geld lenen is dan ook iets wat je alleen moet doen als er geen andere opties zijn.

Geld lenen kost geld